”Bota problemet”

14.11.2017 kl. 11:07

Jag avskyr av få kritik. Dock får jag det ganska ofta. Jag har ofta stavfel i mina texter och alla säger att jag måste bli noggrannare med att kolla. Det är så pinsamt när din chef påpekar om det. Jag vet att jag borde vara noggrannare och skriva mer långsamt och koncentrerat, men jag har samtidigt nackdelen av att ofta håsa, som man säger på god finlandssvenska. Jag gillar att få saker snabbt klarar. Inte för att hinna med annat, men för att visa att jag är duktig tror jag. Något som säkert blivit klar från lågstadiet när läraren berömde dig för hur snabb du var med matteuppgiften. Då allt var en tävling. Jag hade redan då dyslexi och jag uppmuntrades då att läsa för att ”bota” problemet. Även om jag inte idag läser lika bra som min syster, som är jurist, så har jag ändå blivit ganska bra på det och älskar att sluka böcker. Så därför tänkte jag att om jag istället skulle börja skriva så kanske jag också kan bli bättre på det. Har tvingat mig till att skriva denna text långsamt och sansat, och ska försöka fortsätta med det. En kort text så ofta som möjligt för att ”bota” mitt problem.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Jag försöker skriva för att arbeta med min dyslexi och tänkte att en blogg skulle tvinga mig till att jobba mer med mina texter.

Senaste kommentarer